शुक्रवार, 4 सितंबर 2009

Pitri Paksha - donkere helft van de maand


Pitri Paksha - donkere helft van de maand
Deze tijd is bij uitstek geschikt om de doden te herdenken, men kan bidden of puja doen voor overleden dierbaren. Helaas bestaat er bij Hindoestanen in Nederland en Suriname een misvatting met betrekking tot Pitri Paksha. Menigeen denkt dat er geen puja gedaan kan worden in deze periode. Men is bang geworden dat een Pitri-puja geesten zou oproepen. Dit is niet het geval. Als men een puja doet in deze periode komt dat de overledene ten goede, het geeft hen rust en op een positieve wijze een steuntje in de geestelijke rug. Ook zielen gaan in het hiernamaals verder met hun geestelijke ontwikkeling. Tevens is het helend en rustgevend voor degene die de puja uitvoert, het leven verloopt gemakkelijker en men krijgt daardoor gunstige effecten.
In dezelfde periode zijn er nog 2 hele goede dagen om puja te doen, op 11 september is het Maha Laxmi Vrat. Op deze dag kan men puja doen voor financiële doelen. En op 12 september begint Djivita Putrika Vrat, deze puja is geschikt voor zwangere vrouwen die een of meerdere miskramen hebben gehad, het beschermt het nieuwe leven. Het vasten begint 12 september bij zonsopgang tot en met 13 september na zonsondergang.
In de Triloki Dahaam Mandir wordt een Pitri Puja georganiseerd , voor datum, tijd en verder informatie kunt u kontakt opnemen met Pt. Sewa Nandan 040-2481333

Steun Stichting Shri Sanatan Dharma Nederland wordt donateur door uw bijdrage (daan) te storten op ING 1726138 (ANBI geregistreerd)

Stichting Shri Sanatan Dharma Nederland
A. Westersstraat A25
9663 PA Nieuwe Pekela

ING Banknummer: 1726138

कोई टिप्पणी नहीं:

एक टिप्पणी भेजें