मंगलवार, 15 सितंबर 2009

Navratri & विवाह Muhurta


Beste mensen
In de vorige nieuwsbrief, die de donkere helft van de maand betrof, is gesproken over Pitri Puja. Deze nieuwsbrief gaat over de andere, lichte helft van de maand genaamd Asvini Shukla Paksha. De themadagen op 29 en 30 augustus zijn geslaagd te noemen, de sfeer was gemoedelijk en na de lezingen werd er volop gebruik gemaakt om vragen te stellen. De demonstraties van de danseressen was prachtig om te zien. Er is nieuws over de Nauratri en er is een bericht over Vivah Muhurta belangrijk voor alle paren die willen gaan trouwen. Veel leesplezier en een fijne Nauratri toegewenst.

Nauratri
Zoals u weet is dit jaar de Nauratri van 19 sept t/m 26 spetember en heeft u vorige week de uitnodiging ontvangen (alsnog te lezen op de website bij nieuwsbrieven/activiteiten). Nauratri betreft de 9 heilige nachten van Durga (Nava = 9 en Ratri betekent heilige nacht) en wordt een heilige periode genoemd. Tijdens Nauratri is het is traditie om zowel Durga Paath (Puja) als Shri Chandi Paath (mantra recitaties van Durga uit de Markandya Puran) uit te voeren. De effecten hiervan zijn gunstig voor vele zaken als gezondheid, welvaart etc. Volgens de Varahi Tantra geeft het rust in de huiselijke omgeving als men deze 3 x uitvoert. Als men deze 5 x uitvoert werkt het neutraliserend voor de negatieve invloeden van planeten. Voert men ze 9 x uit dan heeft het gunstige invloed op v problemen als ruzies, conflicten etc. Heeft men relatieproblemen in de echtelijke sfeer dan is het goed om deze 14 x uit te voeren. Problemen met kinderen en van kinderen zelf, kleinkinderen, school, werk, zaken, kunnen gunstig beïnvloed worden door deze 16 x uit te voeren. Zijn er problemen op hoger niveau zoals een rechtszaak, politieke strijd dan is 17 x het advies. In het geval van zeer ernstige ziekte of problemen op landelijk niveau, oa bescherming tegen terrorisme wordt het 100 x geadviseerd. In India wordt door een grote groep pandits (priesters) momenteel voor een periode van 3 jaar, deze gebeden voor bescherming tegen terrorisme uitgevoerd. Na de recente aanslagen in Bombay is men hiermee begonnen. In de Triloki Dhaam gaan we ze elke dag 1 x uitvoeren, u bent van harte welkom.
Vivah Muhurta
Voor mensen die willen trouwen en hun planning vaak lang tevoren moeten maken in verband met de organistatie van hun trouwfeest, wil ik met nadruk wijzen op het feit dat men een goede muhurta (trouwdatum) kiest. Helaas moest ik afgelopen zomer constateren dat er weer trouwfeesten waren in een tijd die hier niet gunstig was. Als Stichting hebben wij hierover in juni jl een klacht ingediend bij de Hindoeraad Nederland (HNN), helaas hebben nog geen reactie hierop mogen ontvangen. Stichting Shri Sanatan Nederland zet zich in om de juiste informatie bij de mensen te krijgen zodat men goede keuzes kan maken in het leven. De boeken zijn hier heel duidelijk over, de negatieve effecten kunnen in de relationele sfeer dringen tussen zowel de echtgenoten als hun kinderen, ook de invloed op de financiën is negatief. Voor het komende jaar volgens de vedische kalender (begint op 16 mrt /2010 en eindigt op 3 apr/ 2011) wil ik daarom alvast goede data noemen. De periode tussen 14 mei en 15 juli 2010 is een goede tijd. De periode van 15 juli tot 18 november 2010 (Chatur Maas) is het geen goede tijd. Van 18 november tot 12 maart 2011 is het weer een goede periode. Wilt u meer informatie vraag het uw huispandit. Op de foto boven het Sindoor Dhaan (Ja-woord)

1 टिप्पणी: