रविवार, 25 दिसंबर 2011

De Bhagavad Gita, een van de heiligste hindoeïstische geschriften, wordt geconfronteerd met een wettelijk verbod


De Bhagavad Gita, een van de heiligste hindoeïstische geschriften, wordt geconfronteerd met een wettelijk verbod en het vooruitzicht te worden gebrandmerkt als 'extremist' literatuur in heel Rusland. Een rechtbank in Siberië Tomsk stad is ingesteld de uiteindelijke uitspraak te leveren aanstaande dinsdag in een zaak aangespannen door de staataanklagers.
De zaak, die is aan de gang is sinds juni, zoekt een verbod op een Russische vertaling van de "Bhagavad Gita As It Is", geschreven door AC Bhaktivedanta Swami Prabhupada.

In een laatste poging, had Hindoes in Rusland een beroep op de Siberische rechter om de standpunten van de mens van de natie Commissie voor de rechten van de religieuze tekst vóór het uitspreken van zijn vonnis te zoeken. Het vonnis wordt nu uitgesproken op 28 december.

Hindoes van Nederland vinden dat dit een racistische- , discriminerende zaak is en dat het een belemmering is voor geloofsuitvoering. Deze uitspraak is niet acceptabel. Dit is een bewijs dat in Rusland de Hindoes gediscrimineerd worden.

Stichting Shri Sanatan Dharma Nederland had afgelopen zaterdag alle hindoes uitgenodigd om deel te nemen aan de Hanuman Chalisa, in Mandir Shri Sitaram Dhaam ( Amsterdam), dat in Rusland de Bhagwat Geeta niet verboden wordt.

कोई टिप्पणी नहीं:

एक टिप्पणी भेजें