सोमवार, 30 अगस्त 2010

Shri Hanumat Shakti Jagran Samiti

Shri Hanumat Shakti Jagran Anusthan

Deze Anusthan wordt uitgevoerd onder begeleiding van alle Sant, heilige mensen op de wereld. Door deze Anusthan (puja, ritueel) wordt aandacht gevraagd voor de Shri Ram Mandir in Ayodhya in India. Dit is ook de geboorteplaats van Shri Ram. Ongeveer 500 jaar geleden is de Shri Ram Mandir vernield door Baabar, een plunderaar met een islamitische achtergrond die regelmatig hindu tempels vernielde. Hij probeerde vervolgens op deze plaats een moskee te bouwen wat echter niet gelukt is. Hoe dan ook, sindsdien heeft men altijd op deze plaats gebedsdiensten voortgezet. Volgens Sanatan Dharma is deze plaats waar Shri Ram geboren is bijzonder heilig. Hindu’s uit de hele wereld komen er bidden. Men heeft intussen geld en materialen verzameld om een nieuwe Mandir te bouwen. De bouwteke-ningen zijn alom bekend en vele kopieën ervan hangen in veel huizen van hindu’s. Alles is klaar om te beginnen met de bouw maar men wacht de toestemming af van de regering van India. Om te helpen deze Mandir te realiseren vragen we zoveel mogelijk mensen om deel te nemen aan deze Anusthan.
Programma Deze Anusthan wordt overal op de wereld uitgevoerd en is officieel begonnen op de geboortedag van Sant Tulsidas, vedische maand Shravan shukla paksha Saptami 16 aug 2010 en loopt t/m vedische maand Kartika shukla paksha Navami, 15 nov 2010. Daarna zal op Devo Uthaan Ekadashi 17 nov 2010 zal in India op meer dan 8000 plaatsen een Yagya uitgevoerd worden en worden alle namen van de mensen, die wereldwijd hebben deelgenomen aan deze Anusthaan, voorgelezen. Men kan in Nederland zichzelf op een lijst schrijven die voor dit doel naar India gestuurd worden.
Het programma in Nederland zal beginnen op 4 september tot en met 15 november. Verschillende Mandirs zullen dit programma aanbieden en u hoort nog wie en waar precies.
Het is onze diepe wens om iedereen uit te nodigen om deel te nemen aan deze Ansuthan om de realisatie van de nieuwe Shri Ram Mandir kracht bij te zetten.


Dit is een initiatief van Stichting Shri Sanatan Dharma Nederland i.s.m. Shri Hanumat Shakti Jaagran Samiti in India.

कोई टिप्पणी नहीं:

एक टिप्पणी भेजें